Jämför offerter på att installera diskmaskin

Installera diskmaskin – hitta rörmokare nära dig

Vad sparar mer tid än en diskmaskin egentligen? Med Rörmokare.se kan du enkelt jämföra offerter från dina lokala rörmokare och hitta ett riktigt bra pris på installationen.

Jämför erbjudanden

Dags att uppgradera livet och installera en diskmaskin? Eller byta ut en gammal diskmaskin? Många äldre modeller drar nämligen onödigt mycket el och vatten jämfört med moderna diskmaskiner.

Oavsett gäller det att hitta en rörmokare för installationen. Om du ska installera en diskmaskin där det inte funnits någon tidigare kan du även behöva en elektriker som förbereder el till platsen.

När du ska välja rörmokare är det smart att ta in flera offerter. Då kan du jämföra de olika erbjudandena mot varandra.

Tips: vissa installatörer kan även ordna bortforsling av den gamla diskmaskinen.

Så funkar det

1. Fyll i formuläret. Beskriv vad du behöver hjälp med.

2. Få erbjudanden. Du blir kontaktad av upp till 3 rörmokare som kan installera en diskmaskin hos dig. De vet om att du jämför dem. Därför får du deras bästa erbjudanden.

3. Välj firma. Välj den rörmokare du tycker är bäst lämpad – eller välj ingen alls. Du förbinder dig inte till någonting.

Få offerter från lokala rörmokare

Får jag installera en ny diskmaskin själv?

Ja, med rätt förutsättningar är det tillåtet. Det finns ingen lag som hindrar dig från att koppla in en diskmaskin själv – så länge vattentillförsel, avlopp och ett jordat eluttag redan är ordnat inför installationen. Dessutom kräver allt fler försäkringsbolag numera även en vattenfelsbrytare som automatiskt stänger av vattentillförseln om det börjar läcka vatten. Likaså bör du ordna ett översvämningsskydd.

Eftersom det är viktigt att VVS-arbeten utförs korrekt är det många som väljer att anlita en rörmokare. Med en rörmokare får du jobbet gjort snabbt och du får ett bevis på att installationen är fackmannamässigt utförd – något som krävs av försäkringsbolag. Om du skulle få en vattenskada i framtiden och har installerat diskmaskinen själv finns alltså en stor risk att du blir utan ersättning.

Om du bor i en bostadsrätt eller hyresrätt kan det dessutom finnas regler som säger att installationen måste göras av en rörmokare.

Fyll i formuläret