Jämför offerter på att installera varmvatten­beredare

Installera varmvattenberedare – hitta rörmokare nära dig

Att installera en ny varmvattenberedare minskar energiförbrukningen och skonar hushållet från ofrivilliga kallduschar. Med Rörmokare.se kan du jämföra flera offerter för att få ett bra pris på installationen.

Jämför erbjudanden

Även om det inte är något större fel på din varmvattenberedare, kan det vara så att dess kapacitet helt enkelt inte räcker till. Om varmvattnet ofta tar slut hemma hos dig kommer en större varmvattenberedare garanterat att höja humöret hos dina familjemedlemmar.

Eller har du en bostad som idag helt saknar en varmvattenberedare, kanske ett fritidshus? Att installera en varmvattenberedare i sommarstugan är ett enkelt sätt att uppgradera semestertillvaron, men höjer också värdet på huset.

En varmvattenberedare värmer vattnet till minst 60 grader för att inga legionellabakterier ska kunna växa. Det betyder att en varmvattenberedare både behöver ha effektiv uppvärmning och effektiv isolering. Det är därför som det oftast blir mycket lönsamt att byta ut en gammal modell mot en modernare.

När du ska välja rörmokare för installationen är det smart att ta in flera offerter. Då kan du jämföra de olika erbjudandena mot varandra och hitta ett bra pris.

Så funkar det

1. Fyll i formuläret. Beskriv vad du behöver hjälp med.

2. Få erbjudanden. Du blir kontaktad av upp till 3 rörmokare som kan installera varmvattenberedare. De vet om att du jämför dem. Därför får du deras bästa erbjudanden.

3. Välj firma. Välj den rörmokare du tycker är bäst lämpad – eller välj ingen alls. Du förbinder dig inte till någonting.

Få offerter från lokala rörmokare

Får jag installera en varmvattenberedare själv?

Ja, det finns ingen lag som hindrar dig från att koppla in en varmvattenberedare själv, så länge vatten och el redan är ordnat inför installationen.

Men eftersom det är viktigt att VVS-arbeten utförs korrekt är det många som väljer att anlita en rörmokare. Med en rörmokare får du jobbet gjort snabbt och du får ett bevis på att installationen är fackmannamässigt utförd – något som krävs av försäkringsbolag. Om du skulle få en vattenskada i framtiden och har gjort installationen själv finns alltså en stor risk att du blir utan ersättning.