Jämför offerter på rördragning

Rördragning – hitta rörmokare nära dig

Rördragning är tack och lov ett projekt man sällan behöver ta sig an. När det väl är dags gäller det att hitta en bra rörmokare, men det finns ingen anledning att betala onödigt mycket. Med Rörmokare.se kan du jämföra offerter från flera lokala rörmokare för att hitta ett bra pris.

Rördragning är oftast ett ganska omfattande arbete. Det är ett projekt som blir aktuellt när du bygger nytt eller gör en större renovering av badrum eller kök. Du kan också behöva dra några nya rör för att installera varmvattenberedare, vattenburna element, duschar, badkar, tvättmaskiner, torktumlare och diskmaskiner.

Utanpåliggande rördragning eller dold rördragning

En skicklig rördragning är diskret men samtidigt lättillgänglig. För att det ska bli snyggt väljer man ofta att dra vattenrören i väggar eller i golv. Däremot är skarvar mellan rör aldrig dolda i väggar eller golv, eftersom eventuella vattenläckor ska vara möjliga att upptäcka och åtgärda.

En enklare och billigare lösning är däremot att låta rörmokaren dra rören utan att öppna upp väggarna, så kallad utanpåliggande rördragning.

När du ska välja rörmokare är det smart att ta in flera offerter. Då kan du jämföra de olika erbjudandena mot varandra och hitta ett bra pris.

Så funkar det

1. Fyll i formuläret. Beskriv vad du behöver hjälp med.

2. Få erbjudanden. Du blir kontaktad av upp till 3 rörmokare som kan rördragning. De vet om att du jämför dem. Därför får du deras bästa erbjudanden.

3. Välj firma. Välj den rörmokare du tycker är bäst lämpad – eller välj ingen alls. Du förbinder dig inte till någonting.

Få offerter på rördragning

Kom ihåg: du får 30 procent ROT-avdrag på arbetskostnaden för att dra vatten- och avloppsledningar.

Får jag göra rördragningen själv?

Faktiskt är svaret ja. VVS-arbeten är inte reglerade på samma sätt som elinstallationer, men det finns många tillfällen när man tjänar på att anlita ett proffs.

Att dra vattenrör är något som inte får bli fel – och om det väl skulle ske en olycka kommer du inte själv vilja stå ansvarig. Med en rörmokare får du ett bevis på att arbetet är fackmannamässigt utfört, vilket krävs av försäkringsbolag.

Om du skulle få en vattenskada i framtiden och har gjort arbetet själv finns alltså en stor risk att du blir utan ersättning. Och värt att veta är att svenska hushåll varje år drabbas av vattenskador som sammanlagt kostar miljardbelopp. Oftast handlar det om en liten läcka som långsamt droppar under flera månaders tid utan att det märks.

Få erbjudanden från lokala rörmokare